nieuws

Wethouder Welman van Enschede overleeft debat gemeenteraad over bijstand

wethouder Patrick Welman
wethouder Patrick Welman
Geen van de partijen in de gemeenteraad van Enschede heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Patrick Welman. Daar leek het gisteravond in eerste instantie tijdens een debat in de gemeenteraad wel op uit te komen.
De oppositiepartijen GroenLinks, SP, PvdA en Enschede Anders stelden kritische vragen over uitspraken van de wethouder over bijstandsuitkeringen. Hij riep in de media dat strenge regels voor de bijstand nodig zijn om te voorkomen dat Enschede failliet zou gaan. Hij stelde voor dat mensen die een uitkering aanvragen eerst hun pensioen moeten opmaken en vier weken verplicht naar een baan moeten zoeken voordat de aanvraag voor een uitkering wordt behandeld.
Ook werd hem verweten dat hij de raad niet op tijd heeft geïnformeerd. De wethouder was het daar niet mee eens. Hij vindt nog steeds dat hij juist heeft gehandeld en dat Den Haag nu goed weet dat Enschede door de hoge werkloosheid flink in de financiële problemen zit.
De meeste partijen vinden het niet handig wat hij heeft gedaan. Hij zou daarmee de Staatssecretaris in verlegenheid hebben gebracht. Maar dat ontkende hij. Het debat was volgens de oppositiepartijen erop gericht om de wethouder op zijn vingers te tikken en niet om hem naar huis te sturen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.