nieuws

Minister moet duidelijkheid geven over toekomst melkveehouder N18 Haaksbergen

N18
N18
Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu moet van de Raad van State op korte termijn onderzoeken wat de gevolgen zijn van de geplande aanleg van de nieuwe N18 voor de toekomst van een melkveehouder in Haaksbergen.
De melkveehouder wordt door de komst van de nieuwe weg gedwongen een aantal bedrijfsgebouwen te slopen. Deskundigen hebben daarnaast geconcludeerd dat er te weinig ruimte is op het erf overblijft voor bedrijfsvoertuigen en dat enkele bedrijfspanden die niet gesloopt hoeven te worden, niet meer bereikbaar zijn. Mede hierdoor wordt het voor de melkveehouder erg lastig om zijn werk op zijn bedrijf op de oude plek voort te zetten. 

Minister heeft resultaten uit onderzoek onvoldoende bestreden

De minister heeft volgens de Raad van State inmiddels erkend dat het onduidelijk is of de gebouwen die gesloopt moeten worden, herbouwd kunnen worden. Ook zijn de resultaten uit het onderzoek door de minister niet onderbouwd bestreden en heeft de minister niet duidelijk gemaakt in hoeverre de melkveehouder zijn bedrijf ter plaatse voort kan zetten.
Schultz van Haegen moet binnen 12 weken alsnog duidelijkheid over de kwestie verschaffen. Als dit niet lukt, dan zal de minister een nieuw besluit moeten nemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.