Doodsoorzaak Sharmila Kanhai uit Hengelo nog steeds niet duidelijk

Er zijn nog steeds grote vraagtekens bij de doodsoorzaak van de Hengelose Sharmila Kanhai. Alleen een contra-onderzoek door het forensisch instituut van de Universiteit Maastricht kan antwoord geven op de vragen. Dat bleek vanmorgen voor de rechtbank in Almelo, waar de partner van Sharmila als verdachte voor de rechter stond.

Het levenloze lichaam van de 27-jarige Sharmila werd op 23 januari dit jaar gevonden in haar flat aan de Poolsterstraat in Hengelo. Dat gebeurde nadat haar vriend contact het alarmnummer 112 had gebeld. Hij werd al snel aangehouden omdat er sporen van geweld te zien waren op het lichaam van het 27-jarige slachtoffer.

Drank en drugs

Wat er precies is gebeurd op die 23 januari en de nachtelijke uren ervoor is onduidelijk. Het is zo goed als zeker dat zowel Sharmila als haar vriend drank en drugs gebruikt heeft. Ook hadden de twee ruzie, zo verklaarden onder anderen  hun buren.

De strafzaak tegen de vriend van Sharmila loopt al enige tijd. Op een vorige zitting werd duidelijk dat de man er niet alleen van verdacht wordt dat hij zijn vriendin mishandelde, maar ook dat hij haar de keel dichtdrukte, seks met haar had toen ze bewusteloos was en bovenop haar in slaap viel. Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie aanwijzingen dat de man voor het overlijden van zijn vriendin online zocht naar informatie over verschijnselen als blauwe lippen en verstijfde handen.

Onderzoek doorkruist door ramp met MH17
Onderzoek door het Nederlands Forensich Instituut heeft geen duidelijkheid opgeleverd over de doodsoorzaak. Er zijn vermoedens dat er voor het onderzoek in de zaak Sharmila Kanhai te weinig tijd was waardoor het mogelijk niet goed genoeg is uitgevoerd. Die tijd was beperkt doordat het NFI alle onderzoekers nodig om de identiteit van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in de Oekraïne te achterhalen.

Zowel het Openbaar Ministerie, advocaat als de rechtbank heeft nog veel vragen over de doodsoorzaak. Het forensisch instituut van de Universiteit in Maastricht (TMFI) moet nu een contra-onderzoek doen. Het is de hoop dat onderzoekers daar opheldering kunnen geven of de Hengelose vrouw is overleden als gevolg van geweld, een overdosis drugs of een andere oorzaak.

In december verder

In december heeft de rechtbank een aantal dagen gepland voor de behandeling van de strafzaak. Op 1 december worden de deskundigen van het NFI als het TMFI gehoord voor de rechtbank. Later die maand gaat de zaak dan verder. Afhankelijk van de uitkomst van het verhoor van de deskundigen wordt de strafeis dit jaar of volgend jaar bekend worden.

Meer over dit onderwerp:
Hengelo MH17 NFI rechtbank Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren