Sport

Huldiging voor olympisch kampioenen Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennicx in Nijverdal

Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennicx
Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennicx © ANP
Baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennicx worden morgenmiddag gehuldigd in Nijverdal vanwege hun prestaties op de Olympische Spelen in Tokio. De huldiging is voor vijfhonderd mensen toegankelijk en vindt vanaf vier uur plaats in het Openluchttheater in het Doktersbos.
Hoogland werd in Tokio olympisch kampioen op de teamsprint. Op de individuele sprint eindigde hij als tweede achter Harrie Lavreysen. Braspennicx verraste op de keirin bij de vrouwen door dit onderdeel op haar naam te schrijven. Op de teamsprint eindigde ze met Laurine van Riessen als vierde.
De twee worden opgehaald vanaf Hoogland's ouderlijk huis aan de Ericaweg en rijden vervolgens via het centrum naar het Openluchttheater. Op hun tocht naar het Doktersbos worden ze begeleid door leden van de lokale fietscrossvereniging De Lochsprinters, de club waar Hoogland is begonnen.

Toespraken

Tijdens de huldiging mogen jonge fietsers van De Lochsprinters vragen stellen aan Hoogland en Braspennicx. Ook worden ze toegesproken door burgemeester Anneke Raven en sport-wethouder Henk Nijhof. Bij de huldiging mogen alleen personen worden toegelaten die via de corona-app kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, hersteld zijn van corona of een geldige negatieve test (testenvoortoegang.nl) kunnen laten zien. Een papieren bewijs via coronacheck.nl voldoet ook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.