nieuws

LIVE: Uitzending borstherstellende operatie Ziekenhuis ZGT Hengelo

Ziekenhuis ZGT in Hengelo zendt vandaag een borstherstellende operatie live uit op de website. De operatie wordt gebruikt als voorlichting voor (voormalig) borstkankerpatiënten over mogelijkheden van borstherstelling na kanker. Vandaag is de eerste dag van Wereld Borstkankermaand.
Steeds meer mensen overleven borstkanker, doordat de diagnose steeds sneller wordt gesteld. Door de succesvolle behandeling draait het niet alleen meer om het overleven van de ziekte, maar ook over de mogelijkheden daarna. Steeds vaker worden ook borstherstellende operaties uitgevoerd, maar daarover is bij veel mensen nog weinig bekend.

Vragen stellen

Tijdens de operatie, die in een aantal fasen is verdeeld, wordt informatie gegeven over de procedure en over de verschillende mogelijkheden die er zijn bij borstherstellende operaties. Via het twitteraccount @ZGT_info kunnen kijkers vragen stellen, die tijdens de uitzending zo veel mogelijk beantwoord zullen worden.
De operatie begint om 09.45 uur en zal door twee plastisch chirurgen worden uitgevoerd. Zij zullen een zogeheten DIEP-flap operatie uitvoeren, waarbij lichaamseigen weefsel wordt gebruikt. De operatie zal ongeveer vijf uur duren. Het is de bedoeling dat acht andere Nederlandse ziekenhuizen een soortgelijke operatie ook live uitzenden.

De live-beelden zijn hier te zien:

Als de livestream overbelast is, zendt het ZGT de operatie hier verder uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.