Oproep aan omwonenden om bezwaar te maken tegen vergunning Haaksbergen

Letselschadeadvocaat Martin de Witte roept omwonenden van het evenemententerrein in Haaksbergen op bezwaar te maken tegen de vergunning die de gemeente heeft verstrekt voor het evenement met de monstertruck. In de vergunning staat dat de gemeente Haaksbergen niet aansprakelijk gesteld kan worden als er iets misgaat.

De vergunning van Haaksbergen is pas op 24 september afgegeven, wat betekent dat er wettelijk gezien nu nog vijf weken de tijd zijn om bezwaar te maken. "Doe dat vooral", zegt De Witte. Hij hoopt dat de vergunning dan ongeldig wordt verklaard. Zonder geldige vergunning kan de gemeente aansprakelijk gesteld worden.

Grotere kans op schadevergoeding

Volgens De Witte is dat essentieel. Voor mensen die ernstig gewond zijn geraakt of bijvoorbeeld de mensen die een familielid hebben verloren bij het ongeluk met de monstertruck, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Een schadeclaim indienen bij de gemeente heeft een grotere kans op uitbetaling, dan een claim bij de organisatie of het stuntteam. Want die laatste twee hebben waarschijnlijk geen geld.

De Witte was met zijn kantoor SAP Letselschade Advocaten eerder betrokken bij onder meer de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam. "Wij willen dat mensen weten dat ze iets kunnen ondernemen." Het bezwaar maken tegen de vergunning is nu een eerste concrete stap die gemaakt kan worden. De Witte hoopt dat mensen dat ook doen. "Als ze dat niet doen is de kans weg, dat is bij de vuurwerkramp ook gebleken."

 

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren