Nieuws

EasyToys betaalt in veiling tienduizend euro voor fluitje van gestopte scheidsrechter Björn Kuipers

Scheidsrechter Björn Kuipers met fluit in actie in de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal.
Scheidsrechter Björn Kuipers met fluit in actie in de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal. © ANP/Jeroen Putmans
De fluit waarmee topscheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal onder meer zijn afscheidswedstrijd floot, heeft ruim tienduizend euro opgebracht op een veiling voor het goede doel. De erotische webshop EasyToys bood 10.100 euro voor de fluit waarmee Kuipers het duel om de Johan Cruijff Schaal in goede banen leidde afgelopen zaterdag.
De opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. "Ik vind het supergaaf dat jullie zoveel geld voor de fluit hebben betaald", zei Kuipers toen in De 538 Ochtendshow bekend werd gemaakt hoeveel geld het fluitje had opgebracht.

Shirt

EasyToys klinkt misschien als een verrassende winnaar, maar het bedrijf is als shirtsponsor van FC Emmen actief in de voetballerij. Bovendien had het bedrijf geluk, want de winst in de veiling kwam met een cadeautje van Kuipers. "Ik doe er ook het shirt bij dat ik gedragen heb tijdens de wedstrijd."
"Ik vind het gewoon bizar. Ik vind het echt geweldig. Ik denk dat het Emma Kinderziekenhuis er erg blij mee is en alle kinderen hele goede hulp krijgen. Supergaaf." De keuze voor de stichting waar het geld naar toe gaat, is niet zonder reden. De dochter van de arbiter heeft ook hulp gehad van de specialisten van het ziekenhuis.

Fluitje

Het fluitje dat geveild is, heeft Kuipers ook gebruikt op het EK van 2016, het WK twee jaar later en ook het afgelopen EK, inclusief de finale.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.