Nieuws

Man (52) in Almelo bedreigd met mes tijdens internetdate

Man overvallen in Almelo
Man overvallen in Almelo © Getty Images
Een 52-jarige man is gisteravond op een parkeerplaats bij voetbalvereniging PH in Almelo overvallen. Hij had een afspraak gemaakt met een man via de datingssite Grindr. Uiteindelijk kwamen er twee andere mannen die hem bedreigden met een mes.
Het incident gebeurde gisteravond rond tien uur op de parkeerplaats aan de Veenelandenweg. De jongeman met wie het slachtoffer had afgesproken ging bij hem in de auto zitten.

Bedreiging mes

Op een gegeven moment kwamen er twee andere mannen naast zijn auto staan. Een van hen had een mes in zijn hand en zette deze op de keel van de 52-jarige man.
De mannen eisten geld en zijn telefoon. Het slachtoffer gaf dit en is in paniek weggerend, waarna hij de politie inschakelde.

Internetdates

De politie is een zoektocht gestart naar het drietal, maar heeft de daders nog niet kunnen vinden. Ze roept getuigen op zich te melden en deelt een uitgebreid signalement.
Ook geeft de politie tips voor internetdates. Zo adviseert ze actuele foto's te vragen of te (video)bellen voor het afspreken. En het is verstandig om de eerste keer op een plek af te spreken in het zicht van andere mensen.
Hoeveel de daders hebben buitgemaakt, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.