nieuws

Enschede laat Hegebeekweg asfalteren vanwege werkgelegenheid

Enschede laat weg verharden om werkgelegenheid niet in de weg te staan
Enschede laat weg verharden om werkgelegenheid niet in de weg te staan
De gemeente Enschede stemt in met het asfalteren van de Hegebeekweg. Ze wil een nieuw bungalowpark bij het Rutbeek en de werkgelegenheid die het met zich meebrengt niets in de weg leggen.
De weg is nu zandweg maar moet de toevoerweg van het park worden. Er is besloten tot verharding ondanks protesten uit de buurt en een motie van de gemeenteraad die verharding van zandwegen in het buitengebied niet toestaat. "Er zijn innovatieve methoden, waardoor het er blijft uitzien als een zandweg", aldus wethouder Van Agteren. Hij wil dat wel als harde voorwaarde stellen.

Wandelaars, joggers en klootschieters

Omwonenden willen dat de Hegebeekweg niet de toevoerweg wordt, vanwege de verwachte drukte; er zou een alternatief voorhanden zijn. Maar uit onderzoek blijkt de zandweg de beste optie voor de toegang naar het park te zijn. De weg wordt nu veel gebruik door ruiters, wandelaars, joggers en klootschieters. Als daar asfalt komt, wordt het gevaarlijk. Van Agteren: "Ik wil niet zeggen dat we er coulant mee omgaan, maar we zijn wel ongelooflijk blij met het park."
Het gaat om een bungalowpark met 240 huisjes, waarvoor zich nu een projectontwikkelaar heeft aangediend. Het park is volgens Enschede van groot belang in deze tijd want het brengt 200 banen met zich mee, voor een groot deel lager opgeleid. "Dat zijn nogal aantallen en banen die we dringend nodig hebben. Die mensen hebben we ook in onze kaartenbak."

Toename banen

Van Agteren koestert recreatie en toerisme met de pet op van portefeuillehouder recreatie en toerisme voor de regio Twente, maar ook als wethouder van Enschede dat financieel in zwaar weer verkeert. "In de afgelopen vier jaar is het aantal banen in de sector toegenomen van 16000 naar 17000".
Volgens Van Agteren is het de enige sector in Twente die is gegroeid. Daarnaast vermoedt hij dat het bungalowpark veel mensen aantrekt die hun geld in Enschede en de regio uitgeven en "dat is een belangrijke impuls in deze tijd." De gemeenteraad moet nog wel met het besluit instemmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.