nieuws

Protestacties rondom bezoek staatssecretaris aan Hengelo en Kampen

In Hengelo en Kampen wordt vandaag actie gevoerd rondom het bezoek van staatssecretaris Van Rijn. Hij komt in de regio op bezoek om zich te laten informeren over de veranderingen in de zorg.
Per 1 januari 2015 gaan veel zorgtaken over van het Rijk naar de gemeente. Verschillende politieke partijen, vakbonden en medewerkers in de zorg maken zich daar zorgen om, zij denken dat er mensen buiten de boot gaan vallen.

Protesten bij bezoek Van Rijn

In Hengelo wordt de minister vanochtend bijgepraat door allerlei Twentse wethouders, in Kampen vanmiddag door wethouders uit de regio IJsselland. Ondanks dat het bezoek van de staatssecretaris pas om elf uur vanochtend begint, verzamelen zich nu al actievoerders rondom het stadhuis in Hengelo. In Kampen worden veel medewerkers van zorginstelling Oude en Nieuwe Land verwacht, die door bezuinigingen van de gemeente mogelijk hun baan verliezen.
Van Rijn gaat de komende tijd naar alle regio's in Nederland om zich te laten informeren over de stand van zaken. In Hengelo en in Kampen gaan drie wethouders uit de regio vertellen hoe zij de nieuwe zorgtaken in hun gemeente gaan oppakken. In bijna elke regio wordt geprotesteerd rondom het bezoek van Van Rijn, in Brabant trok gisteren een SP'er aan het oor van de staatssecretaris.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.