Verbazing over Zwarte Piet bij HEMA in Steenwijk onterecht: "dat mag gewoon"

Volgens HEMA Nederland is het heel normaal dat er een pop van Zwarte Piet in de HEMA in Steenwijk hangt. Dat de HEMA Zwarte Piet in de ban zou doen berust volgens de HEMA op een hardnekkig misverstand.

Een bezoeker van de HEMA in Steenwijk verbaasde zich over een pop van Zwarte Piet die in de winkel hing en plaatste er een foto van op Twitter.

De HEMA in Steenwijk is zich van geen kwaad bewust: "We hebben al Sinterklaasartikelen in de winkel en dan hangen we elk jaar een Zwarte Piet op, dit jaar dus ook. Met Kerst hangen we ook kerstballen in de winkel."

Statement HEMA

HEMA Nederland bevestigt dat daar niks mis mee is: "Wij kijken net als alle Nederlanders en als elk jaar enorm uit naar het Sinterklaasfeest. Wij weten dat de meningen over Zwarte Piet verdeeld zijn. Via social media reageren veel mensen op het onjuiste idee dat HEMA Zwarte Piet in de ban zou doen. Dit berust echt op een hardnekkig misverstand. HEMA doet Zwarte Piet niet in de ban."

"Er zijn met ingang van vorig jaar inderdaad enkele aanpassingen gedaan op verpakkingen zoals de kruidnoten en de chocoladeletters. Dit omdat deze producten ook in het buitenland verkrijgbaar zijn. We begrijpen heel goed dat dit een gevoelig onderwerp is in de Nederlandse samenleving. Meningen zijn verdeeld over Zwarte Piet. HEMA is een winkel voor iedereen."

Meer over dit onderwerp:
Zwarte Piet Steenwijk Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren