Man is helemaal klaar met krakers en vernielt z'n eigen pand in Zwartsluis

Een pandeigenaar in Zwartsluis heeft vanavond, nadat enkele krakers vertrokken waren, zijn oude bungalow onbewoonbaar gemaakt. De man sloeg ruiten in, haalde deuren er uit en haalde dakpannen van het dak. Hij wil zo voorkomen dat ongewenste gasten terugkomen.

Sinds een week zaten er naar schatting vijf krakers in een bungalow aan ‘De Whaa’ in Zwartsluis. De woning stond al jaren leeg. Toen hij lucht kreeg van de kraakactie nam hij een kijkje bij de krakers, die niet van plan waren om vrijwillig te vertrekken.

Politie

“Toen heb ik de politie gebeld en die hebben het doorgezet richting de officier van justitie. Die besloot gelukkig dat de krakers moesten vertrekken. Toen hebben de politie en ik afgesproken met de krakers dat ze er zaterdag om 20.00 uur uit moesten zijn”, vertelt de eigenaar van het pand.

De nog twee aanwezige krakers kozen het hazenpad, vlak voor acht uur ging men er vandoor in een Canta. Hun twee honden werden meegenomen door de dierenambulance, wat hen mankeerde is onduidelijk.

Onder toeziend oog van de politie vertrokken de krakers. (Foto: RTV Oost / Robert Jansema)
Onder toeziend oog van de politie vertrokken de krakers. (Foto: RTV Oost / Robert Jansema)

Omdat de eigenaar van de verouderde bungalow bang was dat zijn ongewenste bezoek vannacht terugkeert, besloot hij de woning onbewoonbaar te maken. Deuren werden eruit gehaald, ruiten werden ingeslagen en dakpannen werden van het dak gehaald. Eerder had hij water, gas en licht al afgesloten. Dat hij zijn eigen pand zo moest toe takelen laat hem koud.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: