nieuws

Regionaal plan met kortingsbonnen voor behoud huishoudelijke hulp in Twente

Twents plan voor kortingsbonnen
Twents plan voor kortingsbonnen
De veertien gemeenten in Twente hebben staatssecretaris Van Rijn vandaag een plan overhandigd voor behoud van banen in de huishoudelijke hulp. In het plan krijgen Twentenaren kortingsbonnen, zodat ze zelf extra hulp kunnen inhuren.
Het gaat om een plan van Enschede dat regionaal navolging krijgt. Enschede wilde met kortingsbonnen voor mantelzorgers de inzet van deze mensen belonen, en tegelijkertijd het aantal ontslagen in de huishoudelijk hulp beperken. 

Ondersteuning met was- en strijkhulp

Twentenaren kunnen met de bonnen korting krijgen op bijvoorbeeld was- en strijkhulp of ramen wassen. Het is bedoeld als hulp om zo langer zelfstandig het huishouden te kunnen doen of als aanvulling op de huishoudelijke hulp.

1220 banen

Na januari verandert er veel in de huishoudelijke hulp en dreigen veel medewerkers hun baan te verliezen. De kortingsbonnen moeten dat banenverlies opvangen. De gemeenten denken dat het plan 360 tijdelijke banen en 860 structurele banen oplevert. Voor de gemeente telt dat er zo laaggeschoold werk in Twente behouden blijft. Het plan is ook ondertekend door twaalf aanbieders van huishoudelijke hulp.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.