nieuws

Wethouder Welman van Enschede tevreden met extra bijstandsgeld

Wethouder Patrick Welman van Enschede
Wethouder Patrick Welman van Enschede
Wethouder Patrick Welman van de gemeente Enschede is tevreden dat Enschede volgend jaar meer bijstandsbudget krijgt van het Rijk. Enschede krijgt volgend jaar rond de 800.000 euro (0,9 procent) meer gestort in de pot waaruit de bijstand wordt uitgekeerd ten opzichte van dit jaar.
Welman is blij dat Enschede eindelijk eens in het "linkerrijtje staat" voor wat betreft het geld dat binnenkomt voor de bijstand. De wethouder ziet de extra inkomsten als bewijs dat alle aandacht van de afgelopen tijd over de verwachte problemen met de bijstand niet voor niets is geweest. "We krijgen er 0,9 procent bij. Dat lijkt niet veel, maar je moet kijken waar je vandaan komt. In alle vorige rekenmodellen moesten we altijd inleveren. Stonden we altijd in het rechterrijtje", aldus een tevreden wethouder.
Voor komend jaar valt het nieuwe verdeelmodel dat het Rijk hanteert positief uit voor Enschede. "We moeten nog analyseren of dat de komende jaren zo blijft", zegt Welman, die niet van plan is om nu achterover te leunen. "De problemen rondom de bijstand in Enschede zijn nu niet voorbij. We hoeven niet aan de pensioenen te zitten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.