nieuws

Feestelijke start van zestigste Kinderboekenweek in Overijssel

Start Kinderboekenweek in Lonneker
Start Kinderboekenweek in Lonneker
Met cupcakes versieren, knutselen, spelletjes en natuurlijk een feestje is vandaag de zestigste Kinderboekenweek van start gegaan. Boekhandelaren, bibliotheken, uitgeverijen en scholen organiseren tot en met volgende week zondag van alles om kinderboeken onder de aandacht te brengen.
In kinderboeken staan feestjes vaak centraal, stelt de organisator van de Kinderboekenweek, stichting CPNB. "Verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, schoolfeest enzovoort." Het thema van de Kinderboekenweek is daarom dit jaar 'Feest!'.
Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Harm de Jonge. Hij schreef Zestig Spiegels. Een boek over een verlegen jongen die een prinses ontmoet. Het jaarlijkse Prentenboek van de Kinderboekenweek is gemaakt door Marit Törnqvist. Zij maakte het boek Fabians Feest.
De komende dagen wordt op veel plekken in Overijssel aandacht besteed aan het kinderboek. Vandaag was er op bijvoorbeeld scholen en in bibliotheken al van alles georganiseerd om de start van de Kinderboekenweek te vieren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.