Sport

Transfer Cleonise bezegeld: debuut tegen Ajax lonkt

Cleonise is officieel speler van FC Twente
Cleonise is officieel speler van FC Twente © FC TWente
Het hing al weken lang in de lucht, maar de transfer van Denilho Cleonise naar FC Twente is nu eindelijk afgerond. De 19-jarige aanvaller tekent vanmiddag een contract voor twee seizoenen in Enschede.
FC Twente neemt Cleonise, die de gehele voorbereiding al meedraaide bij de ploeg van trainer Ron Jans, transfervrij over van het Italiaanse Genoa. Voordat de buitenspeler naar Italië vertrok doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax. “Vanaf het begin van mijn stage voelde ik me op mijn gemak bij FC Twente. Ik ben goed opgevangen door de staf en de spelers. Ik ben blij dat het nu definitief rond is en dat ik mij volledig kan richten op FC Twente. Ik heb er ontzettend veel zin in”, zegt Cleonise.

Even geduurd

Technisch directeur Jan Streuer is blij dat Cleonise nu officieel speler is van FC Twente. “Het heeft even geduurd, maar vorige week hebben we de zaken met Genoa eindelijk kunnen afronden. We willen Denilho graag aan de selectie toevoegen, want hij heeft een goede indruk gemaakt tijdens zijn stageperiode. Denilho is jong en we verwachten dat hij zich nog verder gaat ontwikkelen. Hij kan voorin aan beide buitenkanten spelen. Hij is fysiek sterk, snel en een speler die een actie kan maken", aldus Streuer.
Dat de afronding van de transfer zolang op zich heeft laten wachten had te maken met het feit dat FC Twente maar niet bevestigd kreeg of Cleonise transfervrij zou zijn. Inmiddels zijn alle plooien dus gladgestreken en is het niet ondenkbaar dat Cleonise komende zondag minuten maakt tegen zijn oud-werkgever Ajax.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.