Nieuws

Recherchechef tegen overvallers 83-jarige vrouw in Deventer: "het kan lang of kort duren, je komt aan de beurt"

In deze flat aan de Dreef in Deventer werd een 83-jarige vrouw 's nachts overvallen
In deze flat aan de Dreef in Deventer werd een 83-jarige vrouw 's nachts overvallen © RTV Oost
De politie zet alles op alles om de twee mannen te vinden die begin juli een vrouw van 83 uit Deventer in haar slaap hebben overvallen. "Het zijn misselijkmakende zaken en ik heb er ook geen goed woord voor over", zegt Eveline van Werven, teamchef districtsrecherche IJsselland.
De vrouw lag in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli te slapen in haar flat aan de Dreef in Deventer. 's Nachts rond half vier stonden ineens twee mannen op de zevende verdieping, vermoedelijk zijn ze via de brandtrappen omhoog geklommen. Zodra de vrouw wakker wordt van lawaai en uit bed wil stappen, staat ze in haar slaapkamer oog in oog met twee mannen met bivakmutsen. De oude vrouw wordt stevig vastgepakt en haar mond wordt dichtgedrukt met een kussen. De mannen roepen dat ze sieraden en geld willen, maar de vrouw heeft amper iets in huis.
"Deze zaken hebben enorm veel impact op slachtoffers", vertelt recherchechef Van Werven. "Ze wordt overvallen in haar eigen woonomgeving, een omgeving die veilig zou moeten zijn. De vrouw is gewond geraakt tijdens de overval en durft sindsdien ook niet meer te slapen."
De politie hoopt dat zoveel mogelijk mensen mee willen helpen om de daders te vinden. Als iemand iets is opgevallen in of rond de flat in de dagen voorafgaand aan de overval, of als iemand camerabeelden van die nacht heeft waarop mogelijk iets te zien is, dan wordt verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen.

Philips huistelefoon

Ook hebben de overvallers een Philips huistelefoon van de vrouw meegenomen, om te voorkomen dat ze snel om hulp kon vragen. Mogelijk ligt zo'n Philips huistelefoon ineens bij iemand thuis.
Het kan lang of kort duren, maar je komt aan de beurt
Eveline van Werven, teamchef districtsrecherche IJsselland
Recherchechef Van Werven is er in elk geval van overtuigd dat de daders worden gevonden. "Het zijn ingewikkelde zaken, maar onze rechercheurs laten deze zaak niet los. We zetten alles op alles om dit op te lossen. Dat is in het verleden ook gebleken, we lossen alle woningovervallen op. Voor de verdachten heb ik dan ook een duidelijke boodschap: het kan lang of kort duren, maar je komt aan de beurt. Ik wil ook iedereen oproepen, als ze iets hebben gehoord of gezien om dat aan ons te melden. Ook al lijkt het onbelangrijk, meldt het ons."

Tips?

Weet je meer over deze overval? Alle tips zijn welkom!
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Deventer een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Wil je niet dat de politie achter je gegevens komt? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.