nieuws

Sterke toename diefstal bedrijfsbussen in regio IJsselland

Het aantal gestolen bedrijfsbussen in de regio Zwolle en Deventer is dit jaar toegenomen met bijna 60 procent. Opvallend veel vindt de politie Oost-Nederland en daarom waarschuwen zij zzp-ers in de regio.
De werkbussen vol met gereedschap zijn vaak eigendom van een zelfstandige timmerman, klussenbedrijf of bouwvakker. Doordat de bus ook meteen zijn werkplaats is, is de schade groot als de bus gestolen wordt. De politie heeft door scherp op te letten de laatste tijd drie verdachten weten aan te houden die met een gestolen bedrijfsbus reden. Het is onduidelijk of er een bende actief is, of dat het om drie aparte gevallen gaat.
De politie waarschuwt zzp-ers om de bus niet achteraf te parkeren, maar in het zicht. Ook adviseren zij om het gereedschap er zo veel mogelijk uit te halen. Een opvallend gegeven is dat als er gereedschap wordt teruggevonden, het vaak niet te achterhalen is wie de rechtmatige eigenaar is. Veel zzp-ers vergeten hun gereedschap te registreren, terwijl er vaak allerlei serienummers op gereedschap staan. Op de website politie.nl staan foto's van terug gevonden gereedschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.