nieuws

COA: "Nog geen plannen voor opvang asielzoekers op Vliegbasis Twenthe"

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ontkent dat er concrete plannen zijn voor de opvang van asielzoekers op de voormalige vliegbasis Twenthe. Op één van de gebouwen aan de Zuidkamp hangt een brief aangeplakt, waardoor het lijkt alsof de gebouwen al zijn verhuurd aan het COA.
"Vanwege het ter beschikking stellen van gebouw Z18A en Z18B alsmede het gebouw Z95 aan het COA, zal vanaf maandag 29 september 2014 geen maaltijdvoorziening in gebouw Z95 mogelijk zijn", zo staat te lezen op de deur van één van de gebouwen. Woordvoerder Bouwmeester van COA weet niet waar dat vandaan komt. "We zijn met veel gemeenten in gesprek voor de opvang van asielzoekers, ook met Enschede. Maar er is nog niets concreet", zegt Bouwmeester.

Open Huis aanstaande zaterdag

In de gebouwen op de voormalige vliegbasis kunnen honderden asielzoekers worden opgevangen. De gebouwen zijn eigendom van Defensie en staan nu grotendeels leeg. Het ministerie van Defensie erkent dat er gesprekken zijn met het COA over gebouwen op Zuidkamp, maar er zijn nog geen knopen doorgehakt. De gemeente Enschede wil op deze plek liever geen asielzoekers opvangen, omdat in het gebied woningbouw is gepland. Enschede wil samen met alle andere Twentse gemeenten zoeken naar een betere plek.
Op Zuidkamp en Vaneker staan ook veel oud-defensiegebouwen en kavels te koop. Al die woningen hebben aanstaande zaterdag Open Huis. Of de mogelijke komst van honderden asielzoekers gevolgen zal hebben voor de huizenprijzen moet nog blijken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.