nieuws

Military Boekelo

Alice Naber-Lozeman hoopt tijdens de 44e editie van de Military Boekelo haar Nederlandse titel te prolongeren. De amazone uit Biddinghuizen moet dan wel afrekenen met onder meer Tim Lips en Andrew Heffernan. Beiden behoorden tot de nationale equipe die op de Wereldruiterspelen in het Franse Caen de bronzen medaille veroverde. De eerste in de Nederlandse eventinggeschiedenis. Samen met voorzitter Robert Zandstra van de Military Boekelo is zij vanavond te gast in En Dan Nog Even Dit.
Wereldkampioen Sandra Auffarth en haar landgenoot Dirk Schrade van het Duitse team, dat afgelopen september in Frankrijk het goud in de landenteam veroverde, zijn twee van de topruiters die volgende week aan de start van de  Military Boekelo verschijnen. 'Een topdeelnemersveld', aldus voorzitter Robert Zandstra. Ook is Zandstra zeer tevreden over de komst van Christina Cook. Met het Engelse WK-team veroverde zij afgelopen september de zilveren medaille. Michael Jung, de Olympisch kampioen uit Duitsland, tevens voormalig Europees en wereldkampioen, schittert voor het eerst sinds jaren door afwezigheid. Andere vertrouwde gezichten die Boekelo dit jaar niet rijden zijn die van de tweevoudige winnaars William Fox-Pitt en Mark Todd.

Deelnemersveld

Het deelnemersveld bestaat uit 102 combinaties, afkomstig uit 19 landen. Hoogtepunt van de wedstrijd is de crosscountry op zaterdag 11 oktober, waneer de ruiters en hun paarden een parcours met 28 hindernissen moeten afleggen. Het parcours is ook dit jaar weer ontworpen door de Engelse Sue Benson, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de crosscountry tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Het evenement trekt jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.