nieuws

Doe mee!

Duizenden mensen in Overijssel leven onder de armoedegrens, duizenden kinderen gaan dagelijks zonder eten naar school. Deze mensen zijn aangewezen op de hulp van de voedselbanken, en helaas worden het er elk jaar meer. Daarom komt RTV Oost in actie! Van 8 tot en met 19 december gaan we zoveel mogelijk levensmiddelen in zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Maar dat kunnen we niet alleen...
Doe je mee?
Van 8 tot en met 19 december zal het restaurant van RTV Oost aan de Hazenweg 25 in Hengelo open staan voor publiek. Iedereen mag daar live op radio en tv de ingezamelde waren komen inleveren. Daarnaast zijn in alle Overijsselse gemeenten inzamellocaties waar goederen ingeleverd kunnen worden. Vrijwilligers van Scouting Overijssel assisteren op diverse inzamellocaties bij het innemen van de goederen. Doe je ook mee?

Boodschappenbriefje

RTV Oost roept heel Overijssel op om kleinschalige (gezin, familie, buren, etc.) of grootschalig (straat, scholen, verenigingen, wijken, kernen, etc.) inzamelingsacties te gaan organiseren aan de hand van onderstaand ‘Overijssels Boodschappenbriefje’. Hierop lees je exact wat we in Overijssel voor Overijssel gaan inzamelen, want we doen het met elkaar en voor elkaar.
Klik hier om het boodschappenlijstje te printen.

Jouw actie in onze media

En met dat inzamelen hoef je niet te wachten tot december. Activeer en motiveer nu mensen in jouw omgeving. Maak plannen en breng ons op de hoogte via het mailadres voedselbank@rtvoost.nl want wij begeleiden jouw actie graag op radio, tv, social media, internet, etc.
Kom ook in actie en gebruik deze flyer om anderen te mobiliseren en deze poster waarop je zelf nog je actie kunt schrijven om aan te geven dat je meedoet.

Hartelijk dank alvast namens RTV Oost en alle Overijsselse Voedselbanken!

De actie `Samen voor de Voedselbank´ is hét voorbeeld van waar een regionale zender sterk in kan zijn: verbroedering in de regio. Volg al het nieuws over de Overijsselse inzamelactie via Twitter @tvoost en #vb14.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.