Advocatenkantoor versimpelt bezwaar maken tegen stuntshow in Haaksbergen

Advocatenkantoor JPR uit Enschede heeft een ‘pro forma bezwaarschrift’ op haar website geplaatst om mensen het makkelijker te maken de vergunning aan te vechten voor de stuntshow met de monstertruck in Haaksbergen.

Bij de stunt vielen drie doden. Veel mensen vragen zich sindsdien af waarom de gemeente de organisatie een vergunning gaf om een monstertruck over de betrekkelijk kleine parkeerplaats te laten rijden. Het aanvechten van de vergunning kan slachtoffers helpen bij het aansprakelijk stellen van de gemeente Haaksbergen. Dat gaf een letselschadespecialist eerder ook al aan.

De gemeente verleende de vergunning voor de show op 24 september, slechts vier dagen voor het evenement. Belanghebbenden hebben echter het recht om zes weken na afgifte van een vergunning nog bezwaar te maken. Er is dus nog een kans om de vergunning door de rechter te laten vernietigen. In dat geval, wordt het volgens juristen een stuk makkelijker om de gemeente aansprakelijk te stellen

De burgemeester van Haaksbergen heeft al erkend dat de vergunning routinematig is verleend, zonder dat er extra was gekeken naar de veiligheid van de toeschouwers. Het was voldoende dat het publiek op 10 meter afstand werd gehouden met dranghekken.

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren