Nieuws

Olympisch- en Wereldkampioen BMX Niek Kimmann gehuldigd: ‘Ik word er bijna verlegen van’

De 25-jarige Niek Kimmann stond vanavond wel even te kijken toen hij een eigen BMX baan naar zich vernoemd kreeg en een erepenning mocht ontvangen van de gemeente Hardenberg. Dit heeft hij te danken aan de prestaties die hij deze zomer leverde.
Drie weken na zijn olympische triomf was het zondag wederom raak voor BMX'er Niek Kimmann. De Luttenaar maakte bij de wereldkampioenschappen op Papendal zijn favorietenrol waar door met groots machtsvertoon de mondiale titel op te eisen. Deze twee titels zorgden er voor dat FCC De Vaart, de fietscrossclub waar hij nog steeds lid is, een huldiging organiseerde.
Jonge leden van de vereniging haalden hem per BMX op bij zijn ouderlijk huis. Op de baan van FCC De Vaart volgde een huldiging waarbij hij een erepenning ontving van sportwethouder Martijn Breukelman. Verder is er een baan vernoemd naar de Olympisch- en Wereldkampioen uit Lutten.
"Het is super om te zien dat de vereniging zo heeft meegeleefd met mijn wedstrijden. Dat die kids mij dan komen ophalen is echt vet, je merkt dat ze passie hebben voor de sport. Ik vind het een hele eer dat de club dit voor mij doet, ik word er bijna verlegen van", reageert de sportheld.
Opa Jan is maar wat trots: "We hadden al vroeg door dat het geen voetballertje werd. Als kleine jongen wilde hij graag met mij naar het bos om daar over heuveltjes te fietsen. Het is ondenkbaar wat hij nu presteert. Hij heeft er een hoop voor moeten doen, maar dit is geweldig. Ze nemen het mij niet meer af."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.