Nieuws

Duitse auto eindigt in sloot bij Holten na achtervolging door politie

Een auto met Duits kenteken is vanavond in een sloot bij Holten beland, na een achtervolging door de politie. De achtervolging begon op de A35 bij Hengelo.
De Duitse auto reed bij knooppunt Azelo de A1 op, om bij de afslag Markelo weer van de snelweg af te gaan. Daarna ging het, met veel politieauto's in achtervolging, door Holten. Tijdens de rit haalde de bestuurder met hoge snelheid levensgevaarlijke capriolen uit. Zo reed hij in op een politieauto en nam hij rotondes andersom. Eenmaal op de N344 wilde de automobilist de N332 op rijden, maar daar ging het helemaal mis.

Hulp bij aanhouding

De auto raakte eerst een boom langs de weg, schoot tussen twee andere bomen door en kwam uiteindelijk in een droge sloot langs de weg tot stilstand. De bestuurder zette het op een lopen en kon met hulp van omstanders worden aangehouden door de politie. De auto is uit de sloot gehaald en in beslag genomen.
De auto stond in Duitsland als gestolen gesignaleerd en de bestuurder negeerde een stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.