Nieuws

Keolis betaalt 2,9 miljoen euro schadevergoeding vanwege fraude concessie IJssel-Vecht

Keolis betaalt 2,9 miljoen euro schadevergoeding vanwege fraude concessie IJssel-Vecht.
Keolis betaalt 2,9 miljoen euro schadevergoeding vanwege fraude concessie IJssel-Vecht. © RTV Oost
Keolis betaalt de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland een schadevergoeding van 2,9 miljoen euro vanwege het plegen van fraude bij de busconcessie IJssel-Vecht. Met het betalen van de schadevergoeding is volgens de provincies het juridische proces afgerond.
Keolis verloor in augustus vorig jaar de gunning IJssel-Vecht, omdat het gefraudeerd had in de aanbesteding. Er kwamen geheime documenten aan het licht, waarin stond dat de producenten van de bussen uit China geen boetes kregen opgelegd als ze te laat zouden leveren.

Waardeverlies

De vergoeding die Keolis nu betaalt, bestaat uit de kosten die zijn gemaakt voor het intrekken van de concessie, het opzetten van een noodconcessie en uit een vergoeding voor mogelijk waardeverlies bij de heraanbesteding.
Keolis kreeg eind vorig jaar wel een noodconcessie om het busvervoer in de regio IJssel-Vecht uit te mogen voeren. Het ging daarbij om een tijdelijke noodconcessie van twee jaar. Vanaf begin september start de inschrijving voor de nieuwe busconcessie IJssel-Vecht, die dan voor twaalf jaar geldt.

Juridisch proces afgerond

"Met het tekenen van de overeenkomst is het juridische proces in dit dossier afgerond. Dan kan de volgende stap gezet worden: de heraanbesteding die na de zomer van start gaat", aldus de provincie Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.