nieuws

Jeroen Dubbeldam behoudt toppaard Zenith tot Spelen in Rio

Jeroen Dubbeldam behoudt zijn toppaard Zenith in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie in Weerselo.
Dubbeldam werd begin september wereldkampioen in het Franse Caen met Zenith en daarna zijn Rob Ehrens al te verwachten dat de twee een combinatie zouden blijven tot Rio: "Dat durf ik met een gerust hart te zeggen. Omdat het de opzet van het Springpaarden Fonds Nederland is om talentvolle paarden te vinden, op te leiden en te behouden voor de kampioenschappen. Het volgende doel van het SFN is om naar de Olympische Spelen toe te werken."
Het SFN kreeg veel aanbiedingen uit het buitenland, maar heeft besloten daar niet op in te gaan. "Ik ben hier heel erg blij mee, geeft toch een bepaalde zekerheid. Als je weet dat je paard blijft, kun je de planning toch gaan maken richting Rio. Geeft rust", aldus Dubbeldam over het behoud van Zenith.

Tweede fonds

Overigens komt er een tweede fonds. Het Springpaarden Fonds Nederland loopt tot 2018. Met dat nieuwe fonds wordt komend jaar een start gemaakt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.