nieuws

Politie Oost-Nederland start met netwerk ‘Roze in Blauw’

Roze in Blauw
Roze in Blauw
De politie gaat meer aandacht besteden aan de aanpak van geweld tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Om het belang te onderstrepen is binnen de politie Eenheid Oost-Nederland het netwerk Roze in Blauw opgericht.
Roze in Blauw Oost-Nederland (RiBON) bestaat uit een groep politiemensen die de belangen behartigt van mensen die slachtoffer worden van incidenten omdat ze lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn.
Met het netwerk  wil de politie laten blijken dat ze de problematiek uiterst serieus neemt. RiBON is bedoeld voor alle inwoners van Gelderland en Overijssel.

Luisterend oor

De leden van RiBON staan klaar voor mensen die melding willen doen van discriminatie, belediging, mishandeling, of diefstal vanwege hun geaardheid. Ze bieden een luisterend oor en kunnen doorverwijzen of bemiddelen bij het doen van aangifte.
De leden van RiBON hopen dat mensen niet schromen om een melding of aangifte te doen vanwege hun seksuele geaardheid. Ook mensen die vermoeden dat iemand in hun omgeving om die reden wordt bedreigd kunnen contact opnemen met het RiBON. Het nummer bij een noodgeval blijft 112.
Om RiBON meer bekendheid te geven is Stoffel Heijsman, politiechef van de eenheid Oost-Nederland, vrijdag 10 oktober een van de gasten tijdens het ontbijt dat op Coming Out Dag door de gemeente Enschede wordt georganiseerd. Ook leden van RiBON zijn er dan bij. Leden van RiBON zijn zaterdag 11 oktober ook in de Enschedese binnenstad om in contact te komen met het publiek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.