nieuws

PEC Zwolle speelt in aantrekkelijk duel doelpuntloos gelijk bij Ajax

PEC Zwolle heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het duel bij landskampioen Ajax. In de Arena werd het in een aantrekkelijk duel 0-0.
Al snel was er een grote kans voor Necid, maar hij schoot te slap in. Aan de andere kant bracht Hahn redding op een inzet van Sigthorsson. Na 24 minuten moest Saymak eraf met een blessure en was Lukoki zijn vervanger. Moisander tikte bijna in eigen doel, maar de bal ging voorlangs. Necid probeerde het even later nog met een hard schot, maar Cillessen kon pakken. Moisander (schot) en Veltman (kopbal) waren kort voor rust nog dichtbij, maar wisten beiden het doel niet te vinden en dus was de ruststand 0-0.
De eerste kans na rust was voor Rienstra, die net over het doel van Ajax schoot. Voor de Amsterdammers was Sigthorsson dichtbij, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Zwolle probeerde het vooral van afstand, maar Cillessen kon schoten van Necid en Van Polen vangen. In de laatste minuten was Ajax op zoek naar de winnende treffer, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. In de tegenaanval probeerde Zwolle het vooral via Lukoki, maar ook die ploeg kwam niet tot scoren en dus bleef het bij 0-0 in Amsterdam.

Ajax - PEC Zwolle 0-0

Arbiter: Nijhuis
Geel: Thomas, Rienstra, Zimling, Klaassen
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen (Kishna/46); Klaassen, Zimling (Viergever/46), Serero; Schöne (El Ghazi/69), Sigthórsson, Andersen.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Broerse (Sainsbury/46), Van Hintum; Lam (Dekker/88), Rienstra; Saymak (Lukoki/24), Drost, Thomas; Necid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.