Vacature redacteur/verslaggever

De redactie van RTV Oost is op zoek naar versterking. Zit jij letterlijk en figuurlijk bovenop het nieuws? Heb je ook oog voor de mensen en de verhalen ‘achter het nieuws’?

RTV Oost, het publieke mediabedrijf voor Overijssel, brengt nieuws en benadrukt de identiteit van de regio. Online en via radio en tv. RTV Oost is de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel.

De redactie van RTV Oost is op zoek naar versterking. Zit jij letterlijk en figuurlijk bovenop het nieuws? Heb je ook oog voor de mensen en de verhalen ‘achter het nieuws’? Beschik je over een uitgebreid netwerk en leg je makkelijk contact? Dan herken je je hopelijk in onderstaande functie. Wij zoeken namelijk een

redacteur/verslaggever

In jouw rol als redacteur/verslaggever weet je wat nieuws is en welke thema’s er in de provincie spelen en kun je die vertalen naar het dagelijkse leven en de gevolgen voor de inwoners van Overijssel. Daardoor bepaal je mede het gesprek bij het koffiezetapparaat. RTV Oost wil inspelen op de actualiteit en ook dichtbij de mensen staan. En dus ben je trots op Overijssel en onze cultuur.

Een redacteur/verslaggever bij RTV Oost:

  • is een communicatieve teamspeler die op heldere wijze ideeën deelt en bespreekt met collega’s.
  • heeft een groot netwerk en weet daar op eigen initiatief nieuws en verhalen uit te genereren; of is in staat in korte tijd een netwerk op te bouwen.
  • weet op creatieve wijze en in samenspraak met collega’s nieuws om te zetten in verrassende en pakkende verhalen voor de diverse kanalen waarop RTV Oost actief is.
  • is in staat live verslag te doen vanaf locatie, maar kan ook nieuws duiden zodra dit gevraagd wordt;
  • streeft continu naar het hoogst haalbare resultaat met het team, maar kan ook zelfstandig producties tot een goed einde brengen;
  • wordt enthousiast van de mogelijkheden die de diverse nieuwsplatforms bieden. Is hierin pro-actief en niet bang nieuwe dingen uit te proberen.
  • is gedreven, rijk aan initiatieven en 24/7 flexibel inzetbaar.
  • heeft een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de multimediale journalistiek of een daaraan verwante studierichting;

Wij bieden:

Een fulltime dienstverband (36 uur per week) voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in salarisschaal G van de omroep cao.

Interesse?

Sollicitaties kunnen tot uiterlijk 20 september 2021 per e-mail gestuurd worden naar Daniëlle Veldkamp (peno@rtvoost.nl). Voor meer informatie kun je bellen met eindredacteur Klaas Geert Bakker, telefoon 06-81136344.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
VACATURES EN STAGEPLAATSEN
Deel dit artikel: