Nieuws

Vechtdal Rally druk bezocht: 'Alleen al dat geluid is mooi'

Wie van autosport houdt, kon vandaag zijn hart ophalen bij de Vechtdal Rally. Het evenement trok flink wat bekijks vanuit heel het land. Zo zijn een Brabander en zijn zoontje expres langer op vakantie gebleven om naar de race te kijken. "Het is gewoon mooi, dat geluid", legt de vader uit.
Op meerdere plekken gingen de races vanmiddag van start. Na een jaar zonder publiek waren bezoekers deze editie weer toegestaan. En daar maakten vele honderden mensen gebruik van. Ze vergaapten zich in onder meer Oud-Bergentheim aan de langsrazende rallyauto's.
"Ik had m'n zoontje al een paar keer beloofd naar een rally te kijken, maar dat kon steeds niet door corona. En nu is vandaag toch de grote dag", zegt de Brabantse bezoeker.

Hellendoorn rally

Of de bezoekers over twee weken ook kunnen genieten van de Hellendoorn Rally is nog onduidelijk. Het evenement staat op losse schroeven, omdat de Veiligheidsregio Twente op de rem trapte door aanvullende eisen te stellen. De bezoekers van de Vechtdal Rally snappen er niks van: "Twee GGD-regio's, dus verschillende regels? Dat moet niet kunnen."
Wanneer duidelijk wordt of het evenement over twee weken in Hellendoorn al dan niet doorgaat, is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.