nieuws

Bankenbrigade gaat rustbanken opknappen op Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Een speciale bankenbrigade onder leiding van de oud-burgemeester van Hellendoorn Hans van Overbeeke gaat alle rustbanken op en rond de Sallandse Heuvelrug opknappen.
Een groep vrijwilligers gaat met de banken aan de slag om de Sallandse Heuvelrug als wandel- en fietsgebied aantrekkelijker te maken. Rustbanken die zo slecht zijn dat ze niet meer opgeknapt kunnen worden, worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Subsidie aangevraagd bij provincie Overijssel

Het project 'Bankenbrigade Sallandse Heuvelrug' is opgezet binnen het samenwerkingsverband Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Samen met de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden én Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten is een plan opgesteld voor het renoveren, vervangen en bijplaatsen van banken.
Voor de uitvoering van het idee is subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel. Deze aanvraag richt zich op het programma kwaliteitsverbetering toeristische routenetwerken en recreatieve voorzieningen. Voor de uitvoering ervan zal de bankenbrigade zorg dragen evenals voor het verdere beheer en onderhoud van de banken.

Banken linken aan hulpverleningsdiensten

In samenspraak met de hulpverleningsdiensten zullen diverse banken worden voorzien van een bij de meldkamer bekend nummer, zodat ze tevens dienst gaan doen als herkenningsbaken voor nooddiensten binnen dit grote bos- en heidegebied. Dit sluit aan bij een initiatief van het Rode Kruis, afdeling Hellendoorn-Nijverdal, die een project was gestart om in overleg met  de hulpverleningsdiensten op de meest risicovolle delen van de Sallandse Heuvelrug markeringspunten voor de hulpverlening aan te brengen.  
Komende vrijdag zal gedeputeerde Theo Rietkerk het project 'Bankenbrigade Sallandse Heuvelrug' officieel openen bij de brug over de Regge in Notter-Zuna. Het is zijn laatste handeling als gedeputeerde met de portefeuille Toerisme en Recreatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.