Nieuws

Nieuwe N340 tussen Zwolle en Ommen is weer open voor verkeer

Na maanden van werkzaamheden is de vernieuwde N340 tussen Zwolle en Ommen weer open voor verkeer. Het nieuwe deel van de weg is aangesloten op de A28 en er zijn diverse fietstunnels en faunapassages aangelegd.
De weg was de afgelopen drie weken volledig dicht tussen de Ankummerdijk en het knooppunt Varsen. In die periode zijn vier nieuwe fietstunnels onder de bestaande N340 aangelegd, om te verminderen dat fietsers en voetgangers de weg oversteken. Ook zijn er voor de dieren diverse faunapassages aangelegd. Het bestaande traject heeft ook een nieuwe laag asfalt gekregen.
Ook is het nieuwe deel van deze provinciale weg, onderdeel van de Vechtdalverbinding, aangesloten op de Nieuwleusenerdijk en de A28. De kruising Hessenweg, Kranenburgweg en Nieuwleusenerdijk is hierbij ook gereconstrueerd.

Nog niet klaar

Nu de nieuwe N340 open is, wordt het eerste deel van de huidige N340 - tussen Hessenpoort en de Ankummerdijk - minder gebruikt. Op deze Hessenweg wordt vanaf september de maximumsnelheid verlaagd naar 60 kilometer per uur. Ook wordt de noordelijke parallelweg weggehaald, de zuidelijke parallelweg wordt een fietspad.
Ook wordt er nog een rotonde aangelegd op de kruising van de Kranenburgweg en Ordelseweg in Zwolle. De totale werkzaamheden duren naar verwachting nog tot eind december.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.