Slachtoffers ongeluk Raalte kwamen van feest, één nog in coma

De vijf slachtoffers van het eenzijdige ongeluk bij Raalte van vannacht kwamen van een feest in Wijhe. Een van hen wordt in coma gehouden. Dat zegt de vader van één van de slachtoffers. Bij het ongeluk op de N756 bij Raalte raakten in totaal vijf jongeren zwaargewond. Met de andere vier gaat het naar omstandigheden goed.

Vier van de vijf jongens komen uit Raalte, de vijfde komt uit Heino. Het ging rond drie uur vannacht mis op de Wijheseweg. Tussen Wijhe en Raalte raakte de auto in een flauwe bocht van de weg. De wagen vloog via de middengeleider de weg over, ramde een boom en kwam tegen een tweede boom tot stilstand. Hulpverleners moesten het wrak eerst van de boom trekken, voordat zij bevrijd konden worden.

Een van de wieldoppen ligt in de berm (Foto: RTV Oost / Tom Meerbeek)
Een van de wieldoppen ligt in de berm (Foto: RTV Oost / Tom Meerbeek)

De vader van een van de slachtoffers kwam aan het begin van de middag naar de plek van het ongeluk. Hij schrok flink toen er midden in de nacht werd aangebeld door de politie. Op de plek zijn de sporen van het ongeluk nog goed te zien. Remsporen zijn te zien, de midden geleider is zwaar beschadigd. Ook is de schors van de boom waar ze tegenaan zijn geknald verdwenen. Overal liggen nog sporen van glas en in de berm ligt een wieldop.

De Verkeers Ongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Naar verwachting komt de politie morgen met meer informatie.

De sporen van het ongeluk zijn nog goed te zien (Foto: RTV Oost / Tom Meerbeek)
De sporen van het ongeluk zijn nog goed te zien (Foto: RTV Oost / Tom Meerbeek)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS RAALTE SALLAND
Deel dit artikel: