nieuws

Nieuwe onderwijsmethode voor basisschool op campus UT Enschede

UT / Universiteit Twente
UT / Universiteit Twente
In augustus 2015 start de nieuwe Delta-basisschool op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Tenminste als het aan Marjolein van Klink en de gemeente Enschede ligt. De basisschool zal de eerste in Nederland zijn met Delta-onderwijs.
De gemeente Enschede is zeer enthousiast over het nieuwe systeem. Het plan ligt nu bij de overheid die over de financiering gaat. "Als dat nog niet voor de start van het nieuwe schooljaar is geregeld, kunnen verschillende partners het onderwijssysteem subsidiëren", aldus initiatiefneemster Van Klink. Zij is onderwijspsycholoog van de Universiteit.

Geen indeling op leeftijd

Op een Delta-school worden kinderen niet naar leeftijd ingedeeld in groepen, maar zullen ze ingedeeld worden op basis van karaktereigenschappen. Kinderen gaan nog wel de gebruikelijke acht jaar naar school.
"Ik heb uit alle systemen en methoden het beste gehaald. Elk kind krijgt het onderwijs dat hij of zij nodig heeft. Het gaat er ook niet om of iemand over gaat naar de volgende groep. Het gaat er juist om dat kinderen worden uitgedaagd en het beste uit zich zelf halen. Verschillende kinderen hebben dus ook een verschillende leermethode nodig", aldus Van Klink. De school neemt zijn intrek in het gebouw waar eerst de buitenschoolse opvang zat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.