Pand beklad en auto’s vernield van woningbouwvereniging Ons Huis in Enschede

Een gebouw van woningbouwvereniging Ons Huis in Enschede is afgelopen nacht beklad, twee voertuigen van de vereniging zijn in brand gestoken. Een derde was overgoten met een vloeistof.

Op het pand aan Het Eeftink staat 'Regels zijn regels' en 'Tom Jacobs'. De teksten lijken te verwijzen naar een artikel in Tubantia, dat dit weekend veel stof deed opwaaien. Het stuk gaat over twee dochters die hun huis uit moeten nadat hun moeder is overleden.

Maagkanker

De dochters (19 en 18) wonen al sinds hun kinderjaren met hun moeder in de huurwoning in de wijk Helmerhoek, schrijft de krant. In december vorig jaar overleed hun moeder aan maagkanker. Binnen enkele dagen kwam er formeel bericht van corporatie Ons Huis: de zusjes moesten uit het huis, aldus Tubantia.

In de artikelen wordt de de naam van de manager van Ons Huis genoemd. Hij stelt in de krant dat de dames een passende woning uit de loting is aangeboden, maar dat zij die weigerden. Ook reageerden de zusje lang niet op alle vrijkomende woningen die geschikt waren, aldus de corporatie.

De politie heeft niet bevestigd dat dit verhaal de oorzaak is van de acties bij het pand.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Pand en auto’s vernield van woningbouwvereniging Ons Huis in Enschede (Foto: News United / Dennis Bakker)
Pand en auto’s vernield van woningbouwvereniging Ons Huis in Enschede (Foto: News United / Dennis Bakker)

Inmiddels zijn verschillende werknemers via de zijkant het pand binnengegaan. "Was wel even schrikken om het vanochtend op het nieuws te lezen. Of we nu weer aan het werk gaan? Geen idee. We hebben nu eerst hier binnen overleg”, zegt één van hen.

Schade

Als gevolg van de brand raakten twee voertuigen total loss; een busje ging in vlammen op, een auto raakte zwaar beschadigd. Een derde auto, die overgoten was met vloeistof, vloog niet in brand.

De politie heeft de omgeving afgezet voor sporenonderzoek. Getuigen die afgelopen nacht rond kwart voor vier iets hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie.

Pand beklad en auto’s vernield van woningbouwvereniging Ons Huis in Enschede (Foto: News United / Dennis Bakker)
Pand beklad en auto’s vernield van woningbouwvereniging Ons Huis in Enschede (Foto: News United / Dennis Bakker)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS ENSCHEDE REGIO ENSCHEDE
Deel dit artikel: