nieuws

Experiment met 100 huishoudens die 100 dagen zonder afval leven door ROVA

Lukt het honderd huishoudens om honderd dagen afvalvrij te leven? Afvalverwerker ROVA wil er mee experimenteren en is op zoek naar deelnemers.
Doel van het experiment is om minder afval te creëren en om afval meer te hergebruiken. Van de honderd huishoudens zal de helft hulp krijgen van experts. De andere helft doet het meer op eigen kracht en met behulp van elkaar. ROVA is benieuwd of er op die manier creatieve oplossingen komen die tot nu toe nog niet bedacht waren.

Dwarsdoorsnede uit samenleving

Iedereen die woont in één van de gemeenten waar ROVA actief is, kan zich aanmelden. Er wordt gezocht naar een dwarsdoorsnede uit de samenleving: jong en oud, alleenstaand en samenwonend, met en zonder kinderen, wonend in een vrijstaand huis of een etage in de stad. Aanmelden kan via een speciale website van ROVA.

De proef start op 1 januari 2015 en eindigt op 10 april. Een aantal wethouders heeft zich inmiddels aangemeld. Onder andere René de Vent (Hardenberg), Marcel Blind (Olst-Wijhe) en Filip van As (Zwolle) zullen meedoen aan het experiment. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.