Nieuws

Pand woningcorporatie Ons Huis in Enschede weer schoon

Het pand van Ons Huis is weer schoon
Het pand van Ons Huis is weer schoon © NewsUnited/Dennis Bakker
Het pand van woningcorporatie Ons Huis in Enschede is weer schoon. Vanmorgen werd het pand aan Het Eeftink beklad. Twee auto's voor het pand werden in brand gestoken, een derde auto werd overgoten met vloeistof. De vernielingen worden gelinkt aan de houding die de woningcorporatie aanneemt ten aanzien van twee zusjes uit Enschede die hun moeten verlaten. De zusjes willen echter in de woning blijven.
Vandaag werd bekend dat de zusjes voorlopig mogen blijven. De Enschedese wethouder Jeroen Diepemaat wil eerst in gesprek met woningcorporatie Ons Huis.
Ook de politiek, zowel lokaal als landelijk houdt zich bezig met de situatie.
De zusjes Fabiënne en Valerie (19 en 18) wonen al sinds hun kinderjaren met hun moeder in een huurwoning in de wijk Helmerhoek. Eind december overleed de moeder waarna Ons Huis de zusjes sommeerde dat ze de woning moeten verlaten. De meisjes zijn nog niet 23 en hebben om die reden geen recht op huursubsidie. Dat betekent volgens de regels van Ons Huis dat ze uit de woning moeten. De zusjes willen dat niet omdat ze zijn grootgebracht in de woning. De woningcorporatie heeft de zusjes al vervangende woonruimte aangeboden maar ze weigeren te verhuizen.
Het pand aan Het Eeftink in Enschede is intussen weer schoon. De leuzen 'regels zijn regels' en 'Tom Jacobs', verwijzend naar de manager van Ons Huis, zijn overgeschilderd waardoor het pand er weer ongeschonden uit ziet.
Regels zijn regels stond er vanmorgen op het pand van Ons Huis.
Regels zijn regels stond er vanmorgen op het pand van Ons Huis. © NewsUnited/Dennis Bakker
Het is nog niet bekend wie verantwoordelijk is voor de vernielingen. De zusjes hebben zich gedistantieerd van de actie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.