nieuws

Groningen voor Den Oudsten een kans die hij niet kon laten schieten

"Groningen is een prachtige stad. Ik heb met hart en ziel voor Enschede en Twente gewerkt, maar het is toch ook heel bijzonder om voor een stad als Groningen te mogen gaan werken." Dat zegt burgemeester Peter den Oudsten van Enschede in een reactie op zijn voordracht als nieuwe burgemeester van Groningen.
Het kabinet moet de voordracht door de gemeenteraad van Groningen nog wel goedkeuren. "Maar ik kan me niet voor de geest halen dat er ooit een voordracht is afgewezen." Dat zal deze keer waarschijnlijk niet anders zijn en dat betekent dat Den Oudsten vanaf 2 januari 2015 met zijn nieuwe werkzaamheden begint.

Den Oudsten kon Groningen niet laten schieten

Het burgemeesterschap van Groningen is voor Den Oudsten een kans die hij niet kon laten schieten. "Zo zou je het wel kunnen noemen. Het is voor mij niet een kwestie van 'groter groot'. Ik voel me heel erg verbonden met Enschede en de regio Twente. Maar een stad als Groningen is toch wel heel bijzonder om voor te mogen werken."
Tijdens de negen en een half jaar die Den Oudsten in Enschede heeft gewerkt zijn er veel ontwikkelingen in de stad en in de regio geweest, zoals bijvoorbeeld op economisch gebied. Toch is er volgens De Oudsten geen sprak van dat 'zijn werk gedaan is'. "Ik denk dat geen enkele bestuurder dat kan zeggen. Er zijn positieve ontwikkelingen geweest, maar op andere vlakken is het nog steeds heel veel te winnen. Er zijn bijvoorbeeld nog steeds veel werklozen die aan een baan geholpen moeten worden."

Voorzitter Regio Twente

Naast burgemeester van Enschede is Den Oudsten ook voorzitter van de Regio Twente. Dat voorzitterschap moet hij ook neerleggen. Den Oudsten noemt de samenwerking als één van de dingen waar hij het meest trots op is. "Die samenwerking is namelijk heel erg belangrijk voor de economische ontwikkeling."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.