nieuws

Definitief einde voor geldautomaat Wanneperveen, nog steeds alternatief gezocht

Geldautomaat
Geldautomaat
De strijd voor het behoud van een geldautomaat in Wanneperveen lijkt verloren. De pinautomaat van het dorp is weggehaald, meldt de groep Behoud geldautomaat Wanneperveen op Facebook.
In januari van dit jaar kondigde de Rabobank aan de laatste geldautomaat van het dorp weg te zullen halen. Er werd volgens de bank te weinig gebruik van gemaakt en dus werd de voorziening wegbezuinigd.

Stroom aan protesten

Het leverde een stroom aan protesten op. Er werd onder meer een handtekeningenactie gehouden. De bank besloot daarop om de automaat weer in werking te stellen. Met de waarschuwing dat het om een tijdelijk gebaar ging: in oktober zou de automaat alsnog verdwijnen.
In de maanden daarna zijn er nog veel acties geweest in het dorp. Inwoners werden opgeroepen vaker geld op te nemen, zodat de bank zou inzien dat de geldautomaat belangrijk is voor het dorp. En er volgden gesprekken met banken en de politiek.

Gezocht naar alternatieven

Maar nu is het dan toch zover: de geldautomaat is verdwenen uit Wanneperveen. De actiegroep die begin dit jaar werd opgericht heeft ook altijd gezocht naar alternatieven, maar concludeert nu dat geld een groot struikelblok is.
Gekeken wordt naar twee opties. Optie één is een instore geldautomaat, een geldautomaat in een andere winkel dus. Maar dat kost zevenhonderd euro per maand volgens de actiegroep. Een tweede optie is een servicecorner concept, waarbij naast geld storten en opnemen ook andere faciliteiten zijn zoals het opladen van ov-chipkaarten. Maar voor die tweede optie moet de gemeente garant staan en volgens de actiegroep heeft Steenwijkerland daar voor bedankt.

Notaris gezocht voor pinautomaat

Eerder heeft de Rabobank al wel een pinautomaat beschikbaar gesteld aan het dorp. Die kan geleend worden door bijvoorbeeld verenigingen bij evenementen. Voor deze voorziening wordt nog een notaris gezocht die de rekening wil beheren. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.