nieuws

Aantal trekkers dat over de Deurningerstraat in Hengelo rijdt eind oktober geteld

Bloemen op de plaats waar het12-jarige meisje overleed
Bloemen op de plaats waar het12-jarige meisje overleed
Eind oktober is bekend hoeveel landbouwvoertuigen over de Deurningerstraat in Hengelo rijden. Om een actueel beeld te krijgen werd de straat eind vorige maand zeven dagen lang, 24 uur per dag in de gaten gehouden.
De controle gebeurde met behulp van camera's. Om een helder beeld te krijgen kondigde de gemeente de controle niet aan. Met dit onderzoek wil de gemeente weten wat de huidige situatie op de Deurningerstraat is. Sinds juli geldt er voor landbouwverkeer een adviesroute via de Hasseler Es.

Dodelijk ongeluk

In juni kwam een 12-jarig meisje om het leven toen ze op de Deurningerstraat onder de wielen van een trekker kwam. Buurtbewoners startten daarop een petitie om de straat veiliger te maken. Zij roepen al jaren dat de weg moet worden aangepakt. Na de dood van het 12-jarige meisje was de maat vol. De petitie leverde binnen een week 1600 handtekeningen op die de buurtbewoners aan wethouder Bron overhandigden.
De gemeente beloofde de route snel veiliger te maken en stelde de adviesroute in voor landbouwverkeer, maar volgens de gemeente is het nog niet makkelijk om een goede route te vinden. Op alle drie de mogelijke routes zijn volgens Hengelo bezwaar te maken. Eind deze maand gaat de gemeente hierover met de belangenorganisaties om tafel zitten. Volgens Pro Hengelo werkt de adviesroute niet en rijden er nog steeds trekkers over de Deurningerstraat.

Herinrichting

Naast het onderzoek voor het landbouwvoertuigenverbod in de straat is de gemeente bezig om de Deurningerstraat her in te richten. In het tweede kwartaal van 2015 moet er een definitief ontwerp voor de nieuwe Deurningerstraat zijn, zodat eind volgend jaar de schop de grond in kan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.