Opvang met corona besmette asielzoekers Laag Zuthem tijdelijk uitgebreid

De opvanglocatie voor met corona besmette asielzoekers op Park Alerdinck bij Laag Zuthem breidt tijdelijk uit. Er komen zo’n vijftig bedden bij, waardoor in totaal honderdzestig mensen kunnen verblijven. Oorzaak van de vergrote capaciteit is de opvang van met corona besmette vluchtelingen uit Afghanistan.

Het COA heeft de gemeente Raalte verzocht om de tijdelijke uitbreiding van de opvang op zeer korte termijn toe te staan.

Gezinnen bij elkaar houden

Normaal gesproken worden er alleen met corona besmette asielzoekers vanuit asielzoekerscentra op Den Alerdinck geplaatst. Gezinsleden van besmette bewoners van asielzoekerscentra blijven dan in het azc als ze niet positief getest worden.

Gezinsleden van mensen die onlangs gevlucht zijn uit Afghanistan worden daarentegen wel ondergebracht op de isolatielocatie bij Laag Zuthem om gezinnen, die recentelijk in Nederland kwamen, bij elkaar te kunnen houden .

Volgende week in gebruik

De extra capaciteit wordt vanaf volgende week gebruikt en is naar verwachting van het COA voor een periode van vier tot zes weken nodig. Het COA en de gemeente Raalte hebben tot 1 december van dit jaar een overeenkomst over het gebruik van de locatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
COA LAAG ZUTHEM RAALTE
Deel dit artikel: