Sport

Schuttert en Houtzager vallen op EK ver terug met springruiters

Springruiters vallen ver weg op EK
Springruiters vallen ver weg op EK © ANP Foto
De Nederlandse springruiters zijn ver teruggevallen in de landenwedstrijd van het Europees kampioenschap in het Duitse Riesenbeck. De formatie van bondscoach Rob Ehrens staat na het tweede onderdeel op de elfde plaats, terwijl ze een dag eerder nog vierde waren.
Naast Marc Houtzager uit Rouveen en Ommenaar Frank Schuttert maken ook Harrie Smolders en Bart Bles deel uit van de Nederlandse equipe.

Schuttert en Houtzager

Waar Schuttert woensdag op de rug van Lyonell D nog knap zesde werd in de eerste wedstrijd, moest hij donderdag genoegen nemen met een 27e plek in de rangschikking. Net als Schuttert maakte ook Houtzager twee springfouten. Houtzager werd daardoor 29e.

Vrijdag finale teams

Zwitserland heeft voorlopig de leiding, voor Duitsland en olympisch kampioen Zweden. TeamNL viel onlangs bij de Olympische Spelen van Tokio met de vierde plaats net buiten de medailles. Vrijdag is de finale van de teams. Zondag volgt de individuele finale.

Individueel

Schuttert, Houtzager en Smolders zijn nog wel individueel in de strijd, maar hun achterstand op de koplopers is aanzienlijk. "Als het tegenzit, zit het ook goed tegen", zei bondscoach Rob Ehrens na afloop. "Dit is een grote tegenvaller. Hier word ik niet vrolijk van. Het is lang geleden dat we zo'n slecht resultaat op een kampioenschap hebben behaald."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.