Nieuws

Ziekenhuis MST sluit polikliniek in Oldenzaal vanwege E. colibacterie

Vanwege de aangetroffen E. colibacterie in Oldenzaal is de polikliniek van Medisch Spectrum Twente (MST) in die plaats vanochtend gesloten. Gisteravond werd bekend dat het drinkwater in Oldenzaal en omstreken is vervuild met poep- en melkzuurbacteriën.
Later vanochtend wordt besloten of de afspraken in de middag wel doorgang kunnen vinden in Oldenzaal. De E. colibacterie kwam aan het licht bij een reguliere controle van waterbedrijf Vitens. Het is nog onduidelijk hoe deze verontreiniging in het drinkwater is terechtgekomen.
Met het oog op het risico voor de gezondheid geeft Vitens het advies aan consumenten om het kraanwater minimaal drie minuten te koken voordat het wordt gebruikt voor koffie, thee limonade, flesvoeding, tanden poetsen en het bereiden van maaltijden.
Update 11.51:
MST heeft besloten om de poliklinieken in Oldenzaal ook vanmiddag te sluiten. Het ziekenhuis laat weten dat het persoonlijk contact opneemt met patiënten die een afspraak hebben, om de afspraak op een ander moment te plannen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.