Nieuws

Hamsteren vanwege bacterie: al het water is op in Oldenzaalse supermarkten

Supermarkten in Oldenzaal hebben te maken met lege schappen; er is geen fles water meer te krijgen. Mensen hebben ze massaal ingeslagen, nu het kraanwater in de omgeving vervuild is met de E. colibacterie.
Wie toch water uit de kraan wil drinken, moet het eerst koken. Onhandig, en dus hamstert Oldenzaal waterflessen. "Het zou hier moeten staan, maar het zijn nu alleen maar lege schappen", zegt Coen Beldhuis, bedrijfsleider van een supermarkt in Oldenzaal.
Op de schappen hangt een A4'tje met informatie voor de klanten. Strekking: vanavond komen nieuwe flessen, tot die tijd blijven de schappen leeg. Beldhuis: "Vanochtend om zeven uur gingen we open en gelijk was er een run op het water. Daar waren we niet op voorbereid, dus het was snel op".

Halve vrachtwagen extra

Beldhuis verwacht dat rond vijf uur vanmiddag de voorraad weer aangevuld kan worden. "Voor de zekerheid heb ik zes uur op het papier gezet, maar meestal is de levering rond vijf uur. We hebben ongeveer een halve vrachtwagen aan extra water besteld, om aan de hoge vraag te kunnen voldoen."
Voorlopig blijft de polikliniek van ziekenhuis MST in Oldenzaal vanwege het drinkwaterprobleem gesloten. Waterbedrijf Vitens zegt later op de dag met een verklaring te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.