nieuws

Burgemeester verbiedt oefenwedstrijd van GA Eagles tegen Sparta in Terwolde

GA Eagles op zoek naar andere speellocatie
GA Eagles op zoek naar andere speellocatie
De oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles tegen Sparta Rotterdam, die morgen op het sportpark van SV Terwolde zou worden gespeeld, gaat niet door. Burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst heeft de wedstrijd verboden uit vrees voor ongeregeldheden.
Burgemeester Penninx kan de veiligheid van de spelers niet garanderen. Go Ahead Eagles speelt vaker oefenwedstrijden in Terwolde. De Deventer eredivisieclub wilde morgen om 12.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Sparta dat uitkomt in de Jupiler League. Zowel in de eredivisie als in de Jupiler League ligt de competitie komend weekeinde stil vanwege de interlandwedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Kazachstan op vrijdag 10 oktober en IJsland op dinsdag 14 oktober.
Go Ahead Eagles gaat op zoek naar een alternatieve locatie, om de oefenwedstrijd tegen Sparta alsnog te kunnen spelen. De sportparken van Epe en Garderen zijn opties. De Deventer club speelde ook daar vaker ter elfder ure vriendschappelijke wedstrijden tegen andere betaalde voetbalclubs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.