nieuws

Wijhe heeft treinstation met de meeste vertraging bij vertrek

Het station in Wijhe is het treinstation in Nederland waar de meeste treinen met vertraging vertrekken: 14,85 procent van de treinen vertrekt er met een vertraging van meer dan drie minuten. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Kijkend naar Overijssel vertrekken in Kampen en Enschede de meeste treinen precies op tijd.
In Kampen vertrekken zo goed als alle treinen op tijd: 99,94 procent. Dat geldt ook voor de treinen die vertrekken vanaf station Enschede (98,23 procent). Volgens NRC komt omdat de stations in Kampen en Enschede "kopstations" zijn. Treinen kunnen er niet verder rijden, dus een kopstation is vrijwel altijd het startpunt.

Cijfers grote stations in Overijssel

Almelo: 91,79 procent vertrekt op tijd
Deventer: 90,1 procent vertrekt op tijd
Enschede: 98,23 procent vertrekt op tijd
Hengelo: 93,23 procent vertrekt op tijd
Zwolle: 95,45 procent vertrekt op tijd
NRC baseert zich op informatie die de NS zelf digitaal beschikbaar stelt. De afgelopen anderhalf jaar vroeg een computerprogramma 50.000 keer automatisch per dag de actuele vertrektijden op van treinen op bijna alle stations. Uit de gegevens blijkt dat het merendeel van de treinen in Nederland op tijd vertrekt. 6,9 procent van de treinen is meer dan drie minuten vertraagd of rijdt helemaal niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.