Nieuws

Marjolijn (33) wil meedoen aan de Special Olympics: "Er werd gezegd dat ze nooit zou kunnen lopen"

Marjolijn traint hard: "Ik win altijd"
Marjolijn traint hard: "Ik win altijd" © RTV Oost
Op dit moment is Marjolijn van den Brink clubloos. En dat is lastig want om mee te doen aan de Special Olympics moet ze lid zijn van een club. Haar oude atletiekvereniging in Holten geeft geen training meer aan G-sporters.
Marjolijn heeft al heel wat obstakels in haar leven overwonnen. "Toen bleek dat Marjolijn het downsyndroom had zei de kinderarts dat ze nooit zou kunnen lopen en zou moeten leven op sondevoeding."
Marjolijns moeder, Ina van den Brink, is nog steeds verontwaardigd. "Ik zou hem graag willen laten zien dat Marjolijn mee wil doen aan de Special Olympics en fanatiek sport."
Ik ga zeker winnen, want ik win altijd
Marjolijn, deelnemer Special Olympics
De Special Olympics zijn een soort Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Marjolijn traint nu bij Fitness & Fysiotherapie Sjahto in Laren. "Ik ga hier hardlopen, met zo'n zak kniebuigingen maken, steps." Marjolijn wil aan verschillende hardloopafstanden meedoen. "Ik ga zeker winnen, want ik win altijd."

Club gezocht

De enige zorg die Marjolijn en haar moeder nog hebben is een club vinden om te kunnen trainen, anders mag ze niet meedoen. De Special Olympics worden in juni 2022 in Twente gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.