nieuws

TenCate Nijverdal showt nieuwe generatie tenten op vakantiebeurs Utrecht

Een Tipi-tent met een afbeelding van schilderingen uit de Sixtijnse Kapel: het Nijverdalse bedrijf TenCate Outdoor Fabrics showt deze tent op de Kampeer & Caravanjaarbeurs 2014 in Utrecht.
TenCate wil laten zien wat de mogelijkheden zijn van digitale print en veredeling van tent- en zonweringsdoek. Door nieuwe technieken kan er meer kleur aan een ontwerp worden toegevoegd en kan textiel volgens de wensen van klanten worden bedrukt. Ook kunnen er speciale eigenschappen aan tentdoek en zonwering worden toegevoegd, zodat het doek bijvoorbeeld vlamvertragend en vuilafstotend wordt. Klanten van Ten Cate kunnen met deze techniek sneller inspelen op nieuwe trends en individuele wensen.
Ten Cate heeft geruime tijd gewerkt aan de digitale veredelingstechnieken. Aan het einde van het jaar wordt in Nijverdal The Factory of the Future geopend. Hier wordt verder gewerkt aan het ontwikkelen en produceren van zogeheten smart textiles. Deze bieden behalve technische voordelen ook milieuvoordelen, omdat er bij de productie minder water en energie nodig is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.