Nieuws

Buurtbewoners roepen gemeente Enschede met spandoek op iets te doen aan gevaarlijke kruising

Buurtbewoners van de wijk Eikendaal in Enschede hebben vandaag een metersgroot spandoek opgehangen op de kruising van de Usselerrondweg met de Broekheurnerrondweg. Ze roepen de gemeente Enschede op iets te doen aan de -in hun ogen- gevaarlijke situatie op het kruispunt.
Zo’n dertig tot veertig buurtbewoners doneerden afgelopen week voor een metersgroot spandoek. Ze willen eindelijk gehoord worden door de gemeente Enschede dat dit zo niet langer kan. Reden voor het ophangen van het spandoek is het zoveelste incident op de levensgevaarlijke kruising. Na de laatste aanrijding van een fietser afgelopen week is de maat voor de buurtbewoners vol.

Kleine ongelukken en bijna-ongelukken

Dagelijks gebeurt het meerdere keren dat er op de kruising misverstanden ontstaan tussen fietsers en automobilisten. Vaak gaat het nog net goed of is de schade zo klein, dat er geen hulpdiensten aan te pas hoeven te komen. Mede daardoor komen veel (bijna) ongelukken niet in de statistieken en blijft de situatie ongewijzigd.
Spandoek bij kruising Usselerrondweg en Broekheurnerrondweg
Spandoek bij kruising Usselerrondweg en Broekheurnerrondweg © News United / Dennis Bakker
De wijk Eikendaal bestaat meer dan 25 jaar. Sinds de bouw van de wijk leeft het onveiligheidsgevoel bij de oversteek al onder de bewoners. Tien jaar geleden al, heeft een buurtbewoonster een handtekeningenactie gehouden. De kruising kwam meerdere keren ter sprake in de gemeentepolitiek, maar steeds kwam er geen echte oplossing.
De PVV heeft inmiddels raadsvragen gesteld en wil onder meer weten wat het college gaat doen om de problemen aan te pakken en als er nog geen plannen zijn, wanneer het college dit gaat oppakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.