nieuws

PVV en CDA trekken voorstel rondweg Borne in, in afwachting van gemeente

PVV en CDA in Overijssel hebben hun voorstel vandaag ingetrokken voor de aanleg van een nieuwe rondweg in Borne.
Volgens gedeputeerde Bert Boerman is het voorstel onuitvoerbaar omdat de gemeenteraad van Borne nog niet eens een besluit heeft genomen over de aanpak van de verkeersproblematiek in het dorp. PVV en CDA zetten het onderwerp weer op de agenda wanneer dat besluit in Borne is gevallen.

Al jaren wordt het verkeer door Borne geleid, tot frustratie van omwonenden. De provincie beloofde aan een oplossing te werken, maar weigerde uiteindelijk met een alternatief voorstel te komen. Er lijkt wel brede politieke steun voor de aanleg van een verbindingsweg aan de westkant van het dorp.

Woede bij raadsfractie Borne

Groot voorvechter van de rondweg zijn de fracties GB'90 en Borne Nu. Gemeenteraadslid Van den Berg van Borne Nu is woedend. Volgens hem heeft de gemeenteraad alles al besloten wat er besloten moest worden.
"Ik zie werkelijk niet wat we nog meer hadden moeten doen. Ik ben enorm teleurgesteld in dit besluit. Als de partijen in Provinciale Staten zich beter hadden geïnformeerd, dan was dit niet zo gelopen. Dit soort politieke spelletjes zijn nou precies de redenen waarom ik een aantal jaren geleden uit de Partij van de Arbeid ben gestapt. Omdat ze hun achterban in de plaatselijke afdelingen telkens in de steek laten."
De gemeenteraad van Borne neemt echter pas op 11 november een besluit over het combinatieplan voor het spoor in Borne waar de rondweg deel van uitmaakt. Vanavond was er inloopavond voor de inwoners van de gemeente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.